Začnimo pri sebi nato vplivajmo na druge: nadaljevanje

V preteklem prispevku  (najdete ga tukaj) smo govorili o tem, kako lahko na delovnem mestu poskrbimo najprej pri sebi, da je naša energija dobra in da prenašamo dobro energijo tudi na sodelavce. V današnjem prispevku pa preberite o tem, kako lahko vplivamo tudi na organizacijsko energijo na skupinski, oddelčni ali organizacijski ravni.

Pri učinkovitem upravljanju z energijo v skupini je pomembno, da znamo oceniti kakšno energijo ima skupina in da znamo s svojo energijo vplivati na energijo skupine. To je mogoče največkrat opaziti v skupinskih športih, a je prisotno tudi v razredih in na organizacijskih sestankih. Če ljudje postajajo razočarani, otopeli, nezainteresirani,  je naloga vodje, da poskuša dvigovati nivo energije in vnesti več entuziazma v prostor. V tem primeru se bo ekipa, razred ali delovna skupina, hitro prebudila, postala bolj optimistična in uspeh, če že ravno ni zagotovljen, je pa vsaj bolj verjeten.

Prav tako je energija v skupini lahko tudi previsoka, prenasičena. Takrat postanejo posamezniki domišljavi, egocentrični, skupina pa izgubi fokus. V takšnih situacijah je raven energije samo navidezno visoka. Pod površjem pa se skriva neproduktivna energija, kjer je prisotno veliko delovanja, a brez pravega pomena. V športu se na tem mestu največkrat znajdejo mlade ekipe, ko si člani že podajajo roke, čestitajo, se šopirijo kot da bi osvojili pomembno nagrado, v resnici pa imajo le lepo prednost pred nasprotniki v prvi četrtini. Vsak izkušenj trener ve, da je to čas, da umiri svoje igralce in jih usmeri k igri ter ne k predčasnemu proslavljanju. To stori tako, da zniža svojo energijo in skupini omogoči, da globoko zajame sapo in bolj objektivno, realno pogleda na situacijo. Skupinska nekoliko nižja, a z vidika učinkovitosti bolj optimalna, energija je tisto, kar igralcem omogoča, da so z glavo pri stvari ter jih vodi po poti do želenih rezultatov.

V vsakem primeru bo vodja, ki je pozoren in učinkovit pri upravljanju z energijo, opazoval skupino in njeno energijo, ocenil ali je primerna za doseganje zadanih ciljev ter jo po potrebi spremenil oziroma prilagodil.

Ne glede na vse, pa je za organizacijo in njene vodje pomembno, da se zavedajo, da bodo z rahlim povečanjem produktivne, pozitivne energije zakorakali v dolgo trajajoč, naravno in popolnoma obnovljiv vir energije. Več dobre energije vloživa ti in jaz, več dobre energije bo  opaziti pri sodelavcih, več strank bomo pri vabili, bolj uspešno bomo poslovali.  Ko je energije dobra, se dvignejo plače, zniža se stres, upade napetost, poveča se zabava in vse ter vsakdo deluje bolje. Torej boljši izid za vse! Predvsem pa: Takšno uravnavanje ter spreminjanje energije ne stani nič! Vredno je poskusiti!

Vir:


Bi radi preverili kakšno je stanje energije v vašem podjetju? Bi radi preprečili energetski mrk? Sedaj imate odlično priložnost. Vključite se v Nacionalno merjenje organizacijske energije. Kako? Preverite tukaj. 

Prav tako se lahko naročite na prejemanje novic, ki se nanašajo na projekt in tematiko organizacijske energije. V spodnji okvir samo vnesite vaš email naslov.

Newsletter-blog
Sending