Konferenca OE 2022

Je čas, da na novo izumimo delo?

Trg dela postaja vse bolj zahteven in občutljiv. Spopadamo se s pomanjkanjem kadrov na eni strani, na drugi strani pa s povečano fluktuacijo ter tako imenovanim pojavom “skrite odpovedi”.  V ozadju vseh omenjenih fenomenov stoji preprosta ugotovitev, da delo, kot ga poznamo danes, ne zadovoljuje več, vsaj ne v zadostni meri, človekovih potreb. 

Kakšna je vaša vizija dela in delovnega okolja? S kakšnim delom boste (bodo) ljudje zadovoljni leta 2050?  Nedvomno se povečuje potreba po osmišljenem delu, ljudje vse bolj cenimo,  da to kar delamo, plemeniti nas, ljudi okrog nas in celoten ekosistem našega planeta.

Da bomo lahko zadovoljili te (nove) človeške potrebe, pa v prvi meri potrebujemo energijsko spodbudno delovno okolje, kjer bodo ljudje lahko samousmerjali svoje karierne poti,  eksperimentirali s svojimi talenti ter  tako so-oblikovali novo prihodnost dela. 

Konferenca  Vodenje za dvig organizacijske energije 2022 tako namenjena managerjem, vodjem, HR strokovnjakom, organizatorjem dela kot tudi akademikom in raziskovalcem novih modelov in metodologij dela, agencijam, ki pomagajo ljudem najti energijsko ustrezno delo. Vsebine in razmišljanja konference pa so v prvi vrsti namenjena tudi vam, meni in vsem, ki želite so-oblikovati  pozitivno delovno okolje; ekonomsko zdravo, psihološko stimulativno in čustveno nagrajeno. Po novi paradigmi H2H (Human to Human) so to tudi glavni elementi trajnostne rasti organizacij in naša skupna odgovornost je, da se podamo na pot raziskovanja regeneracije (in ne izčrpavanja)  človeške energije.  

Učili se bomo od pogumnih raziskovalcev fenomena organizacijske energije ter z njimi izmenjali dobre prakse. Se vidimo 7. decembra!

Danijela Brečko, vodja projekta Organizacijska energija

Program


8.30-9.00                          Sprejem z jutranjo kavo/Reception with morning caffe 


9.00 – 9.10                       Glasbena dobrodošlica iz Gallusovega odra talentov


9.10 – 9.20                      Glasba,  prostor, telo in  energija/ Space, Body, Music and Energy

                                            Urška Merljak, ustanoviteljica blagovne znamke Intiniti/ The Founder of the Intiniti Brand


9.20 – 10.20                      Kako oblikovati energijsko spodbudno delovno okolje?/ How to design energized workplace?

                                             Perry Timms,  ustanovitelj in manager org. energije, /The Founder and Chief Energy Officer of  PTHR: People

                                                &  Transformational HR Ltd – a Certified BCorporation in avtor knjižne uspešnice The Energized Workplace, Great Britain

                                             Kirsten Buck,  strateška svetovalka za trajnostno rast, vpliv in kulturo / Sustainability, Impact & Culture

                                               PTHR: People & Transformational HR Ltd – a Certified BCorporation, Great Britain


10.20 – 10.30                    Umetnost naravne biti / The Art of Natural Being

                                            Urška Merljak, ustanoviteljica blagovne znamke Intiniti/ The Founder of the Intiniti Brand


10.30 – 10.50                   Umetnost, energija, ekonomija – formula zavestne prihodnosti / Art, energy, economy – the formula                          

                                            of consicnes future

                                             Urška Lan & Alex Lan, Sun of the Art


10.50 – 11.00                     Odmor


11.00 – 11.30                     Organizacijska energija 2022 – predstavitev rezultatov, podelitev certifikatov in izmenjava dobrih          

                                             praks / Organisational Energy 2022 –The results,  awarding of certificates and exchange of        

                                             good practice  

                                             dr. Danijela Brečko,  vodja projekta Organizacijska energija, Sofos / Project leader of Organisational

                                               Energy,  Sofos


11.30  11. 40                    Zdravica dobri energiji / Celebration of Good Energy

                                             Urška Merljak, ustanoviteljica blagovne znamke Intiniti/ The Founder of the Intiniti Brand


11.40 –                              Klepet in mreženje / Nonformal  chat and networking


OE 2022 - banner za moderiranje (Canva)

Iz vsebine

...

Glasbena dobrodošlica iz Gallusovega odra talentov

Tomaž Bole

Glasba ima veliko obrazov, tisočere odtenke, jasne in znane, pa tudi neznane namene. Največkrat nas zabava in smo zadovoljni, če nas razvedri. A prava moč glasbe je v njeni usmerjenosti v človekovo notranjost, kjer lahko, če ji to dopustimo, pripravlja temelje za našo duhovno rast. Prava moč tovrstne glasbe ni v velikih avditorijih in na stadionih, temveč v manjših dvoranah, kjer se zlijejo poslušalci in glasbeniki v eno, v skupno doživljanje energije, ki so jo v polju vsemogočnega ujeli najžlahtnejši sprejemniki v skladbe večno neminljivih skladateljev.

...

Glasba, prostor, telo in energija

Urška Merljak

Urška, kot celostna terapevtka in strokovnjakinja s področja čuječnosti, nas bo preko preprostih, skrbno izbranih vaj spodbujala k večji navzočnosti danega trenutka. Spoznali bomo kako nam zavedanje prostora (zunanjega in notranjega), opazovanje in sprejemanje telesnih občutkov ter glasba, lahko pomagajo pri dvigu vitalne energije z vzpostavitvijo ravnovesja med našimi tremi glavnimi centri.

...

Kako oblikovati energijsko spodbudno delovno okolje?*

Perry Timms & Kirsten Bluck

Skozi bogato in premišljeno mešanico raziskav, študij primerov in iskrivega  iskanja boljšega delovnega okolja,  bosta Perry Timms  in  Kirsten Buck pridržala ogledalo tradicionalno oblikovanemu delovnemu mestu in nas pogumno povabila na pot, kjer lahko na novo odkrijemo delo, delo z energijo, zavzetostjo, polno angažiranostjo ter radovednostjo, kot viri super moči. Kaj lahko v organizacijah naredimo za boljša delovna mesta, ki bodo  prispevala k boljšemu poslovanje in nenazadnje izboljšala svet? Osredotočila se bosta na ključna vprašanja pri oblikovanju energijsko spodbudnega delovnega okolja kot so:

  • Kako nas delo napolnjuje z energijo?
  • Kaj pravi znanost o uravnoteženju in obnovi človeških energijskih virov
  • Kako je oblikovano delovno okolje z obiljem dobre energije?
  • S kakšnimi pristopi in modeli lahko izboljšamo naše delovno okolje in na novo izumimo delo?

*Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku.

...

Umetnost naravne biti

Urška Merljak

Preko metafore trte, ene izmed glavnih akterk večkrat nagrajenih doživetij po konceptu Intiniti, bomo poskusili zaznati svojo pravo naravo. Ob prepletu literature, čuječega gibanja in plesa ter spoznavanju osnovnih mehanizmov čuječnosti, bomo zbujali svoj naravni potencial. Naj nas inovativno predana zgodba o delčku celoletnega cikla trte, navdahne za večjo kreativnost, ustvarjalnost in iskanje rešitev izven poznanih okvirov pri oblikovanju novih modelov upravljanja sebe in odličnega sobivanja v timih na delovnem mestu – kot trta v vinogradu…

...

Umetnost, energija, ekonomija – formula zavestne prihodnosti

Urška Lan & Alex Lan

Kako učinkovito upravljati z notranjimi resursi za kvalitetnejše ideje in večjo produktivnost in ne pregoreti? Kako do boljšega počutja in nižje bolniške odsotnosti? S priznanjem za inovacijo nagrajena Art natura je praktično orodje za večji fokus, kreativnost, konstruktivnost in sproščenost. Znano je, da so rezultati odvisni od stanja naše osebne energije ter znanja. Znanje nam daje smer, energija pa moč, da pridemo do svojih ciljev. Art natura je model, ki pomaga pri vzpostavljanju boljšega notranjega stanja in v delovne prostore vnaša podporne energije. Energijska umetnost tako prispeva nov pristop k ustvarjanju boljših poslovnih rezultatov in skupne blaginje.

...

Podelitev certifikatov Dobre energije in izmenjava dobrih praks

Danijela Brečko

Kako dobro gospodarimo z organizacijsko energijo v letu 2022? Kako na stanje organizacijske energije vplivajo pretekli  in sedanji dogodki, kot je epidemija Covid 19, energetska in podnebna oz. okoljka kriza?  Kako skrbna in inovativna so podjetja in organizacije pri ohranjanju zmagovalne mislenosti in (psihološke) vitalnosti zaposlenih? Vse to in še veliko več bomo povprašali  prejemnike certifikatov Dobre energije. Obenem pa bomo predstsavili tudi rezultate nacionalne raziskave Organizacijske energije 2022.

...

Zdravica dobri energiji

Urška Merljak

Nazdravili bomo nagrajencem in obudili pomen praznovanj na prav poseben način – s predajo vrhuncu Intiniti Wine Bliss doživetja, t.j. s čuječem okušanjem vina. Ko se odpremo novemu, še nepoznanemu doživljanju, dovolimo izkušnji, da se bolje integrira ter aktivira naš, morda še speči potencial. Pobliže bomo spoznali sočutje, do sebe, do drugih in do okolja.

*Opomba: V kolikor ne pijete vina, lahko izkušnjo doživite z drugo pijačo, ki bo na voljo.

 

Konferenco soustvarjajo/Conference is co-creating by…

...

…Tomaž Bole, 

Direktor zavoda Gallus J. Carniolus in ustanovitelj Gallusovega sklada

Direktor zavoda Gallus J. Carniolus, ustanovitelj Gallusovega sklada, soustanovitelj Ustanove Gallus in njen glavni tajnik, predsednik Združenja slovenskih ustanov – fundacij, soustanovitelj in soustvarjalec povojnega slovenskega rotarijstva. Vsako jutro se vpraša, kdo je in kaj je smisel njegovega življenja: Ljubljančan, ki živi na deželi, dedek štirim vnukom in dvema vnukinjama, človekoljub, pesnik, satirik, scenarist, režiser, novinar, organizator in producent, ljubitelj narave, predan veri in zaupanju v mlade, nadarjen za odkrivanje mladih glasbenih talentov.

...

…Perry Timms, 

Founder and Chief Energy Officer of PTHR: People & Transformational HR Ltd – a Certified BCorporation, Great Britain

Perry je ustanovitelj in manager organizacijske energije pri PTHR – nišnega svetovalnega podjetja, katerega naloga je ustvariti boljše poslovanje za boljši svet. PTHR deluje že 10. leto, je certificirana organizacija s 4-dnevnim delovnim tednom po zlatem standardu, akreditiran delodajalec za življenjsko uravnoteženost ter podnebno odgovornost.

Perry je  tudi ponosen pooblaščeni član CIPD, ki se je že petkrat uvrstil na  prestižni seznam 10 najvplivnejših mislecev na področju HR-a, (2017, 2018, 2019, 2021) in izbran kot najvplivnejši HR mislec za leto 2022.

Je mednarodni in večkrat nagrajeni pisec o prihodnosti dela, človeških virov in učenja. Njegova knjiga Transformational HR je imenovana za eno izmed 100 najboljših knjig o poslovni strategiji vseh časov. Knjiga The Energized Workplace pa je bila uvrščena v ožji izbor za britansko poslovno knjigo leta 2021.

Perry je izredni profesor na Hult International Business School in Ashridge Management School; gostujoči sodelavec na Cranfield School of Management in Sheffield Hallam University. Je tudi nedavno certificiran strokovnjak inštituta Semco Styleza za samoupravne sisteme dela.

The Energized workplace

...

…Kirsten Buck,

Sustainability, Impact & Culture at PTHR: People & Transformational HR Ltd – a Certified BCorporation, Velika Britanija

Kirsten je strateška svetovalka za področje vpliva in kulture pri družbi PTHR. Svoje raziskave osredotoča na to, kako naše delo vpliva na naše stranke in (samo) disciplino, hkrati pa spodbuja zavezanost  organizacij in ljudi k trajnostnemu poslovanju. Sodeluje s podjetji, ki se želijo razvijati in ustvarjati razmere, kjer lahko ljudje uspevajo. Prvensteno se ukvara s progresivno zasnovo organizacije ter agilnimi in avtonomnimi načini dela.

...

…Urška Lan,

ustanoviteljica blagovne znamke Sun of art

Urška je ena najbolj inovativnih umetnic in podjetnic. Povezuje vibracijsko zdravljenje z umetnostjo, kar pomeni, da s pomočjo barve prevaja energije na platno in ga uporablja kot nosilec blagodejnih informacij.

Z lastno blagovno znamko Sun of art deluje že 15. leto. Posebnost njenih slik je, da so narejene personalizirano glede na potrebe in vrednote posameznika, podjetja ali organizacije. Okvir za svoje slike je našla v naravi, saj se ob stiku z naravo lažje odpremo svoji notranji naravi, s tem pa je nastal tudi nov projekt Art natura z  izjemno močnimi in blagodejnimi energijskimi slikami. Projekt Art natura je bil nagrajen z bronastim priznanjem za inovacijo 2022, ki ga podeljuje GZS. Z živimi slikami Art nature čuječe prepleta novodobno znanost z umetnostjo in na edinstven način ozavešča o pomenu in moči naravnih virov. Na platno, ki ga postavi v naravno okolje, mojstrsko prenese primarno energijo, ki človeka podpira v njegovi nameri in ciljih in mu pomaga razvijati njegove potenciale. Art natura je umetnost dobre energije, ki pomembo prispeva k izgradnji družbeno-odgovorne in trajnostne paradigme prihodnosti.

...

…Alex Lan,

soustanovitelj in ambasador blagovne znamke Sun of art

Alex od njegovih dvajsetih deluje kot podjetnik na področju prodaje za več multi-nacionalnih podjetij. Je izvrsten organizator in mojster veščin dela z ljudmi. Prepoznan kot odličen govornik pred več tisoč ljudmi, je bil večkrat nagrajen za inspirativnost v različnih podjetjih.

Alex je zagovornik samorazvoja in je svoje dragoceno znanje pridobival od Kitajske do Karibov. Sooblikovala ga je vsa možna literatura na temo psihologije, prodaje, uspeha in duhovnosti. Bil je osebni mentor multi-milijonarjem, najboljših na področju MLM. Prirojeni “handicap” je močno vplival na razvoj njegovega polja odličnosti samo-motivacije in vztrajnosti. Ravno te kvalitete z lahkotnim humorjem in inspiracijo širi na druge.

...

…Urška Merljak,

ustanoviteljica blagovne znamke Intiniti

 

Urška je univ. diplomirana pravnica, specializantka integrativne psihoterapije, mediatorka, razvijalka inovativnih programov s čuječnostjo in amaterska raziskovalka plesa, starih tradicij in kultur. Pod blagovno znamko Intiniti je dejavna na področju osebne rasti, razvoja zaposlenih in bolj zavestnemu načinu življenja in poslovanja po celovitem konceptu: telo – čustva – um – zavest.

Pripravlja in vodi različne programe za psihosocialno področje, razvoj zaposlenih in skrbi za implementacijo instituta mediacije v različne organizacije. Urška je avtorica inovativnih doživetij ter strokovnih usposabljanj po konceptu Intiniti z interdisciplinarnim povezovanjem znanosti, umetnosti in narave ter čuječnosti, z učinkom na osebno rast in razvoj zaposlenega; med drugim 5-zvezdičnega doživetja Intiniti Wine Bliss z znakom Slovenia Unique Experience STO.

Za razvoj koncepta Intiniti doživetij je prejela srebrno priznanje najboljšim inovatorjem Severno Primorske gospodarske zbornice leta 2021, za inovativno metodologijo Intiniti strokovnih usposabljanj na doživetjih s čuječnostjo pa bronasto priznanje za inovacijo na GZS Osrednjeslovenske gospodarske zbornice za leto 2022.

Urška je tudi ustanoviteljica Društva za kakovost življenja Krlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala in praksa čuječnosti. Pionirsko zastopa »well-being« na GZS SPGZ s čimer si prizadeva za sistemsko, pravno in strokovno regulacijo področja. Ekspertno svetuje pri oblikovanju trajnostnih poslovnih modelov.

...

Organizacijska energija 2022

oe1

Kakšen je energijski naboj orgaanizaij in podjetij v Sloveniji 2022? Kaj je drugače glede na pretekla leta? Kaj smo se naučili? Kaj nam sporočajo rezultati raziskave merjenja organizacijske energije in kaj nam sporočajo prakse?

...

INFORMACIJE O DOGODKU

Datum: 7. decembra 2022 od 9:00 do 11:45

Lokacija izvedbe:  Kristalna palača, Ameriška ulica 8, Ljubljana (Inovacijski center IBM v  3. nadstropju)

Vaša investicija:

– Redna cena je 190,00 €/udeleženca

– Za paket “V DVOJE”: 150,00 €/udeleženca (za pravne osebe se obračuna še DDV). Paket “V DVOJE” vključuje udeležbo dveh oseb iz iste organizacije.

– Sodelujoči v projektu organizacijska energija 2022 imajo brezplačen vstop.

– VIP – Vabljeni gostje imajo brezplačen vstop  

PRIJAVA: Obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca.

Kristalna palača
Kristalna palača1
Kristalna palača
Arcadia-lightwear-Poslovni-prostori-Kristalna-palača-2019-Kragelj-Arhitekti-Foto-Janez-Marlot-web5-1500x1000-2

Partnerji konference/Conference Partners

Partnerji 2022