Na konferenci smo se posvetili tematiki: Vodenje za dvig organizacijske energije, kjer smo odkrivali zakonitosti sproščanja potencialov zaposlenih v tretjem tisočletju, predstavili rezultate nacionalnega merjenja Organizacijske energije 2019 in podelili nagrade za najboljši indeks Organizacijske energije ter predstavili dobre prakse dobitnikov certifikata Dobra energija. 

Agilnost in inovativnost sta postali novi gesli uspeha. Korporacijske zmage še nikoli niso bile bolj odvisne od ljudi, ki lahko prispevajo več kot le dobro opravljeno delo. Da pa lahko organizacije posežejo onkraj dobrega dela posameznikov in naredijo resnične preboje, je potrebna je prava energija, močna in produktivna.  

V petek, 6. decembra 2019, na Milavžov dan, smo v Kristalni palači obeležili letni zaključek projekta Organizacijska energija, kjer vsako leto merimo energijo v organizacijah in odkrivamo, koliko produktivne energije premorejo podjetja in organizacije.  Le to odkrivamo skozi matriko štirih vrst energij, poleg energije produktivnosti so lahko prisotne še energija udobja, energija malodušja ter energija razjedanja. Kajpak slednji dve predstavljata  grožjo vsakemu podjetju. 

KDO SO NAJBOLJŠI GOSPODARJI ORGANIZACIJSKE ENERGIJE

V panogi STORITVE

…je nagrada pripadla Agenciji za energijo iz Maribora z indeskom: 2,75.

V panogi IZDELKI ŠIROKE POTROŠNJE IN INDUSTRIJSKI IZDELKI

…je nagrado prejelo podjetje RLS Merilna tehnika iz Žej pri Komendi z indeksom: 3,46

V panogi FINANČNE STORITVE

…je nagrado prejelo podjetje Adriatic Slovenica, članica skupine Generali Group, z indeksom: 3,39.

V panogi  ENERGETIKA IN KOMUNALNE STORITVE

….pa  je nagrada odšla v Maribor v podjejte Aquasystem, ki je doseglo indeks: 2,59.

CERTIFIKAT Dobre energije pa so prejele organizacije:

  • ADRIATIC SLOVENICA, d. d., 
  • AGENCIJA ZA ENERGIJO
  • AJPES
  • AQUASYSTEMS d.o.o.
  • EOS KSI d.o.o.
  • LABENA d.o.o.
  • LINEAL d.o.o
  • RLS Merilna tehnika d.o.o.

Organizacijska energija v Sloveniji se izboljšuje

Organizacijska energija se je tudi v letu 2019 glede na leto povprej nekoliko dvignila. Enotni indeks organizacijske energije znaša  se je v letu 2019 povzpel  na 2,94 (leta 2018 je znašal 2,52 točke), kumulativno za obdobje treh let pa znaša 2,20 (lani  2,05),  kar v  primerjavi z najboljšimi  evropskimi podjetji še vedno predstavlja znaten primanjkljaj.

Vrednost energijskih lestvic v Sloveniji za leta 2017, 2018  in 2019

Povprečje 2017, 2018, 2019