Učinki dopusta in raven naše energije

 

Po dopustu je mogoče opaziti kratkoročne učinke v psihičnem blagostanju in zdravju. Takrat smo ljudje manj izčrpani in poveča se naše zadovoljstvo z življenjem. Dopust pozitivno vpliva tudi na – delovno angažiranost, stres, raven energije, izostajanje od dela in celo na posameznikovo ustvarjalnost.

Zato je pomembno je, da optimalno izkoristimo prosti čas, ki nam je na voljo. Pomembno je, da si vzamemo oddih od vsakodnevnega dela in delovnih obremenitev. Rezultati sodobnih raziskav kažejo, da samo sprostitev ob koncu tedna ne zadostuje. Če pa se sploh ne odpravimo na dopust, se s časom naša kvaliteta dela kot življenja bistveno poslabša.  (Vir: Kako na nas vplivajo počitnice?, Psihologija dela, 2016)

oia-416135_640


Če želimo blagodejne učinke dopusta na zaposlene podaljšati, je pomembno, da se vrnejo v okolje, kjer vlada pozitivna in produktivna organizacijska energija.

Spoznajte projekt Organizacijska energija, ki je sistem za spodbujanje produktivne energije v organizacijah! Želite spoznati kakšna je sestava vaše organizacijske energije? Pridružite se nam!

Preverite kako se pri vas odraža tisto, za kar so organizacije tudi ustvarjene – strast zaposlenih za doseganje ciljev.

Prijavite se k sodelovanje v projektu: http://organizacijska-energija.si/index.php/prijava/