Kaj bo moč slišati na HRM konferenci o organizacijski energiji?

Strokovna interaktivna delavnica: Izberite pravo strategijo za izboljšanje indeksa OE

  • Kaj storiti, če imate izjemno visoko energijo udobja in nizko energijo produktivnosti?
  • Kakšno strategijo izbrati, če vaša organizacijska energija odseva preveč ravnodušnosti, da ljudi popeljete v polje produktivne energije?
  • Kaj storiti, ko se je v organizaciji nakopičilo preveč razjedajoče energije?
  • In kako ravnati, ko je indeks organizacijske energije optimalen, da takšnega ohranite tudi v prihodnosti in zadržite vso produktivno energijo v organizaciji?

To so osrednja vprašanja, na katere boste dobili odgovore na delavnici Izberite pravo strategijo za izboljšanje indeksa Organizacijske energije. Delo bo, po predhodni predstavitvi osnovnega koncepta organizacijske energije, potekalo v 4 različnih skupinah, ki si jih boste lahko sami izbrali (glede na vaše rezultate analize). Rezultate delavnice boste lahko praktično uporabili v vaši organizaciji za dvig indeksa organizacijske energije. Delavnico tako priporočamo vsem HRM managerjem, kadrovikom kot tudi vodjem, ki bodo oblikovali, se odločali ali podprli izbrane HR strategije za dvig organizacijske energije.

danijelaVodila jo bo Danijela Brečko, Ph.D., vodja Nacionalne raziskave Organizacijska energija in izvršna direktorica pri Sofosu, Inštitutu za izobraževalni management. Doktorirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer si je predhodno pridobila znanstveni magisterij na področju osebnega razvoja odraslih. Je avtorica preko 200 znanstvenih in strokovnih člankov za slovenske in tuje strokovne revije in avtorica 7 strokovnih knjig. Več kot 20 let deluje v praksi poslovnega izobraževanja in svetovanja. Na področju organizacijske energije je je orala ledino v slovenskem prostoru in naredila dve nacionalni raziskavi; leta 2006  in leta 2011. Je članica Združenja manager in članica upravnega odbora Sekcije managerk. Je tudi članica Slovenskega coaching združenja.

Delavnico pa bodo soustvarjali tudi: Saša Bezek Mejaš, O.K. Consulting, Timotej Stnad, O.K. Consulting, Alenka Brod, Racio Razvoj, Matic Kadliček, Trgotur in Simona Klančnik, Planet GV (več o izvajalcih lahko preberete tukaj).

Koliko produktivne energije imamo zares v Sloveniji?

Predstavitev in interpretacija nacionalnega merjenja organizacijske energije 2016 Organizacijsko energijo smo prvič izmerili leta 2006, drugič leta 2011 in tretjič jo merimo v letu 2016. Od maja meseca poteka projekt Nacionalno merjenje organizacijske energije, kjer pričakujemo sodelovanje več kot 100 podjetij ter organizacij. Na podlagi zbranih rezultatov bomo predstavili vrednosti posameznih lestvic organizacijske energije v 5 različnih panogah (Storitve; Izdelki široke porabe in industrijski izdelki; Finančne storitve; Tehnologija, informacije/ komunikacija in razvedrilne dejavnosti; Telekomunikacije in Komunalne storitve) in tako odgovorili na vprašanje koliko produktivne energije imamo zares v Sloveniji? Podatke bomo primerjali z TOP 10 evropskimi podjetji, ki so se pri merjenju organizacijske energije zavihtela najvišje kot tudi z optimalnim stanjem, ki ga priporoča stroka. Prav tako bomo predstavili prisotnost dejavnikov, ki omogočajo sproščanje energije in prisotnost dejavnikov, ki zadržujejo energijo v organizaciji. Naredili pa bomo tudi primerjavo med gospodarskim in javnim sektorjem.

Želite tudi vi oddati svojo prijavo? To lahko storite tukaj.  Na teh dveh povezavah pa lahko izveste več o HRM konferenci:

Se vidimo!