Katera od naštetih lastnosti bi najbolje opisala idealnega nadrejenega?

V naši pretekli anketi smo vas spraševali po lastnosti, ki bi jo pripisali vašemu idealnemu nadrejenemu,šefu, vodji. Izkazalo se je, da tudi tu drži, da imajo vsake oči svojega ”malarja” in tako nekaterim odgovarja vodja, ki ima kvalitetno znanje, spet drugim je pomembno, da ima nadrejeni razvito sposobnost sodelovanja. Vseeno pa se je ena lastnost pojavila večkrat na seznamu kot druge. Ta lastnost je strast nadrejenega do svojega dela. poleg tega ste nekajkrat glasovali tudi za avtoriteto, znanje, sposobnost komunikacije, sodelovanje in empatija.

Brez naslovakkkk

Svojega glasu pa niste oddali pogumu in dostopnosti. Ti dve lastnosti se nista izkazali kot odločilni lastnosti, ko govorimo o idealnem vodstvu in vodenju. Ker po navadi pri vzornikih, kar je lahko tudi idealni vodja, cenimo vrednote, lastnosti, značilnosti, ki jih želimo razviti oziroma okrepiti tudi pri sebi, vam predlagamo, da si preberete tudi naš prispevek o iskanju strasti na delovnem mest. Omenjeni prispevek najdete: http://organizacijska-energija.si/index.php/2016/09/14/si-dopuscate-najti-strast-v-raznolikih-dejavnostih-in-okoljih/

Poleg tega pa smo na našem blogu tudi že pisali o pomembni vlogi vodenja za organizacijsko energijo ter tudi za uspešnost podjetja. Če ste sami v vlogi vodje verjamemo, da so rezultati te ankete dobrodošli za vas, saj nosijo pomembno informacijo o tem kaj delavci pri vas cenijo, potrebujejo ali celo pričakujejo. Lahko pa si preberete tudi več o samem vodenju in morda osvežite svoje znanje, ga malo nadgradite in najdete informacije, ki vam bodo pomagale najti še več strasti in energije pri svojem delu:

Pri delu in uspešnosti pa je velikokrat potrebna tudi domišljija. O rabi in spodbujanju te marsikdaj in marsikje zatrte lastnosti pa vas sprašujemo v naši aktualni anketi. Veseli bomo vašega odgovora!

Hvala in veliko produktivne energije ter strasti pri delu vam želimo!