Popočitniški stres

Velikokrat lahko slišimo, da je pomembno, da skrbimo za osebno produktivno energijo tudi tako, da si znamo vzeti čas zase, da znamo najti pravo ravnovesje med delom in časom, ki ga namenimo družini, prijateljem in tudi sebi. Še posebej nas te tematike obkrožajo v času poletja, saj je to čas, ko si večina ljudi privošči oddih in za nekaj časa službene obveznosti postavi na stranski tir. Preberemo lahko tudi kar precej nasvetov, ki nam pomagajo kako biti dejansko na dopustu, ko smo na dopustu. Lahko slišimo, da je pomembna priprava sodelavcev, da bomo odšli, organizacija dela, ko nas ne bo,  kajti le tako bomo lahko dejansko prisotni na počitnicah. Pozivajo nas tudi naj odmaknemo vse motilce in skušnjave, ki bi nas lahko iz morske obale hitro vrnile (vsaj z mislimi) na delovno mesto (npr. izklop obvestil na pametnih telefonih, vklop avtomatskega maila ipd.).

Sedaj pa se nahajamo v tistem delu leta, ko so dopusti večinoma že za nami in se vračamo v delovno okolje. S počitnic naj bi se vrnili sveži, motivirani za delo, z napolnjenimi baterijami, ki naj bi zdržale vse tja do zime in prvih praznikov. Pa je res tako ali po počitnicah doživljamo na delovnem mestu še več obremenitev ter stresa? O vrnitvi na delo po dopustu ne slišimo prav veliko, zato vas vabimo k ogledu oddaje, kjer so o tem spregovorili.

turbolenca-stres


Bi radi preverili kakšno je stanje energije v vašem podjetju? Bi radi preprečili energetski mrk? Sedaj imate odlično priložnost. Vključite se v Nacionalno merjenje organizacijske energije. Kako? Preverite tukaj. 

Prav tako se lahko naročite na prejemanje novic, ki se nanašajo na projekt in tematiko organizacijske energije. V spodnji okvir samo vnesite vaš email naslov.

Newsletter-blog
Sending