Kako nadrejeni gospodarijo z organizacijsko energijo? (rezultati ankete)

V naši zadnji anketi smo vam zastavili vprašanje: V skupini delate na nekem projektu. Pri delu se nekaj zalomi in ste zelo na tesnem s časom, če želite opraviti delo znotraj dogovorjenega termina. Kaj v takšni situaciji najpogosteje stori vaš vodja? Vas zanimajo rezultati? Potem je naš današnji prispevek pravi za vas!

Največkrat ste svoj glas oddali odgovoru, ki pravi, da vaš nadrejeni dela skupaj s skupino na odpravljanju napake ter ji daje občutek, da zaupa v sposobnosti članov ekipe in meni, da so sposobni rešiti problem. Ta statistika je bila zelo pozitivna, kajti na tak način se ustvarja tudi produktivna energija v celotnem delovnem timu. A nekoliko manj obetaven je drugi najpogostejši odgovor, ki pa vodjo predstavi v drugačni luči. Kar nekaj udeležencev ankete je poročalo, da njihov vodja celotni skupini objasni, da je prišlo do napake in da so nesposobni ter da bo delo raje opravil sam.  Glede na ta vidik rezultatov pa bi se dalo v organizacijah in podjetjih še marsikaj narediti, da bi dvignili raven organizacijske energije ter poskrbeli za boljše medosebne odnose in nenazadnje tudi za uspešnost. Nekaj nasvetov lahko najdete tudi na naši spletni strani:

Za konec pa bi lahko rekli, da med posameznimi odgovori ni bilo zelo velike razlike v zastopanosti, kar kaže na to, da je vedenje vodij zelo različno in bi lahko namenili še veliko pozornosti razvoju veščine vodenja v slovenskem prostoru. Po drugi strani pa bi zagotovo našli tudi posameznike, ki odlično opravljajo svojo nalogo in so lahko samo vzor ostalim.

Bi tudi vi radi preverili kakšno je stanje energije v vašem podjetju? Bi radi preverili vire energije, ki vlada v vašem podjetju? Sedaj imate odlično priložnost. Vključite se v Nacionalno merjenje organizacijske energije. Kako? Preverite: tukaj