Vloga coachinga pri ustvarjanju organizacijske energije

Organizacijska energija kot sila, ki jo pri doseganju ciljev sprosti podjetje, je v spremenjenih razmerah delovanja sila, ki odloča o tem, ali bo podjetje izpeljalo spremembe, ali jih bo izpeljalo pravočasno ali pa jih morda sploh ne bo. Organizacijska energija izraža mobilizacijo kognitivnega, intelektualnega, čustvenega in vedenjskega potenciala podjetja, njena smer ter intenziteta pa določa štiri stanja energije:

  • produktivna energija,
  • energija udobne inertnosti,
  • korozivna energija in
  • energija ravnodušne inertnosti,

ki morajo biti za uspešno preobrazbo podjetja v določenem sorazmerju. Avtorica se v prispevku osredotočata na vlogo coachinga pri uravnoteženju optimalnega stanja organizacijske energije, pri čemer izhaja iz dveh raziskav, ki jih je izvedlo podjetje Planet GV pri nas leta 2007 in leta 2011 na vzorcu več kot 130 podjetij, in tudi iz lastnih raziskav o merjenju osebne energije vodij, s čimer je nadgradila koncept organizacijske energije. 

Celoten prispevek je dostopen tukaj:Vloga_coachinga_pri_upravljanju_organizacijske_energije

Vir


Bi radi preverili kakšno je stanje energije v vašem podjetju? Bi radi preprečili energetski mrk? Sedaj imate odlično priložnost. Vključite se v Nacionalno merjenje organizacijske energije. Kako? Preverite tukaj. 

Prav tako se lahko naročite na prejemanje novic, ki se nanašajo na projekt in tematiko organizacijske energije. V spodnji okvir samo vnesite vaš email naslov.

Newsletter-blog
Sending